Vyhledávání


Kontakt

JSIpro - pripravny vybor
JSI pro?
Šárka Konečná
Bořetická 24
Brno
62800

777185803

E-mail: sarka.konecna@jsipro.cz

Pořádání trhů v městské části Brno - Vinorady reálné, nebo...

10.07.2015 21:11

....nebo nemožné? 

Současný stav spíše ukazuje na nemožné.  Ne, že by chyběla vůle Radnice, cokoli pořádat, ne, že by byl vlastně s čímkoli problém. Jen s "detaily", které je pořeba "doladit". Již čtvrtý měsícem se vleče něco, co bylo schváleno, jednoznačně odsouhlaseno a semaforově dána tzv. "zelená". Výsledek? Byrokratické obtíže i napříč samotnými úřady a řada "humorných" situací okolo navenek banální záležitosti, jakou je uspořádání něčeho, co v minulosti bylo přirozené. Tou přirozeností byla možnost "směny služeb a výrobků" (zjednodušeně : za poplatek si pronajmu místo a tam prodávám). Ne tak v dnešní době. Krátce zde popis zlomku toho, co je jedna z "maličkostí", proč vše nejde.

Pripadam si jako na valecnem tazeni proti vetrnym mlynum. Byrokracie ve smyslu obcan vs. stat je sice pekelna, ale vyrizovani z pozice obcana se statem je pouze slaby odvar toho, co se vyrizuje z pozice uradu smerem k uradum. Kdo nezazil, nepochopi a když se dostane do obrazu, prestane jej po chvili chapat a zacne se te abstrakci bud smat, nadavat, nebo si tukat na celo nad tim, kdo takovou mazaninu vytvoril. Jeden z prikladu: mestska část hodla cosi provozovat. upoutávka a oznaceni tohoto provozu ma viset na budove, která je v jejím vlastnictví. aby tam upoutávka mohla viset, je potřeba, aby toto schválila Rada, rozhodla o této upoutávce (oznaceni mista konani akce) a pak teprve se toto oznaceni muze povesit nad schvaleny prostor mista konani akce. A to je pouhy zlomek bizarnosti, ktere jsou potřeba resit v souvislosti s akcemi konanymi na Vinohradech. Takze kritika Radnice Brno - Vinohrady je ne zcela namiste. Vule poradat zde nejruznejsi akce zde je, ovšem současnou legislativou je proces poradani cehokoli tak silene komplikovany, ze i tomu nejotrlejšímu jedinci musí zakonite dojit jednou trpelivost. Cely problém, tykajici se realizace Vinohradských trhů, vylicim behem kratke doby na svych strankach. Nyni jde o to, aby vse dobre dopadlo a trhy tu byly. Jak rikam, radnice se snazi, koalice i opozice jsou v tomto nastesti zajedno, ale ta byrokraticka zvule je fakt peklo. Tak to snad spolecnymi silami zvladneme. Preji hezkou letni dopulnoc vsem. 

 

(citováno z FB profilu Bc. Šárka Konečná.  (https://www.facebook.com/pages/Bc-%C5%A0%C3%A1rka-Kone%C4%8Dn%C3%A1/237613999730847?fref=ts)